Tijd voor later: jouw testament en jouw levensverzekering

In een testament bepaal jij naar wie jouw vermogen gaat na jouw overlijden. Vaak zijn dit Je partner en je kinderen. Naast een benoeming als erfgenaam in het testament, kan een levensverzekering worden afgesloten die een geldsom uitkeert aan een begunstigde. 

Door aanwijzing van de je partner en/of je kinderen als begunstigde(n) kan jij er dus ook voor zorgen dat jouw geliefden na je overlijden financieel goed verzorgd achterblijven.

Maar wat nu als er veranderingen hebben plaatsgevonden in jouw situatie na het opstellen van het testament? Je bent misschien hertrouwd en je hebt de wens om deze nieuwe partner ook na jouw overlijden verzorgd achter te laten. Je kan dan natuurlijk jouw testament aanpassen en de nieuwe partner als erfgenaam benoemen. Maar let op, hiermee is deze nieuwe partner nog niet begunstigde van de levensverzekeringspolis. Om dit te regelen zal de polis moeten worden aangepast.

FL!NK Advies
-Kijk nog eens in jouw testament wie jij als erfgenamen hebt benoemd
-Bekijk naar wie de uitkering van jouw levensverzekering gaat na jouw overlijden
-Past dat allemaal bij de door jou gewenste situatie? Zowel testamenten als levensverzekeringen kunnen worden aangepast.
-Graag bespreken wij met jou wat voor jouw persoonlijk situatie fiscaal en juridisch interessant is om te komen tot een testament wat bij jou past.

Vragen?
Als je vragen hebt neem dan contact met ons op via lauran.janssen@flinkgroep.nl en/of j.vandenbosch@flinkgroep.nl of via 0162-452122.

   
Lauran Janssen ~ Belastingadviseur                               Jeanine van den Bosch ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor ondernemen

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]