Jouw aangifte inkomstenbelasting 2018 en de VIA (Vooraf Ingevulde Aangifte)

Voor het samenstellen van de aangifte inkomstenbelasting is het handig dat wij gebruik kunnen maken van de gegevens uit de door de belastingdienst vooraf ingevulde aangifte.

Wij controleren de door de belastingdienst ingevulde gegevens en vullen de gegevens aan waar nodig, zodat de aangifte inkomstenbelasting fiscaal zo optimaal mogelijk wordt ingediend bij de belastingdienst.

Hoe werkt dat?

-Net als vorig jaar gaan we dit jaar via onze software voor al onze klanten een verzoek indienen voor registratie van een machtiging om de vooraf ingevulde aangifte (VIA) te kunnen downloaden.

-Nadat we dit verzoek digitaal hebben verzonden, krijgt de klant een brief met een bijlage van de Belastingdienst. In de brief wordt gevraagd om toestemming om de VIA-gegevens aan ons beschikbaar te stellen. Op de bijlage staat een activeringscode. Deze code is geldig tot 8 weken na dagtekening van de brief. Met deze code kunnen wij de machtiging activeren. Als de registratie actief is kunnen we vanaf 1 maart 2019 de VIA-gegevens voor de aangifte Inkomstenbelasting 2018 ophalen.

-Als je ermee akkoord gaat dat we je VIA-gegevens ophalen, dan ontvangen we graag van je de bijlage met de activeringscode.

-Een registratie van een machtiging voor de gegevens van de VIA geldt voor 1 aangiftejaar. Je kunt dus per aangiftejaar beslissen of we de gegevens van de VIA kunnen gebruiken. Bovendien kun je de registratie op elk moment weer intrekken.

Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via Jeanine of via 0162-452122

Jeanine van den Bosch ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor ondernemen

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]