FL!NK HRM Advies: Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB);“Transitievergoeding nieuwe stijl, kom jij in aanmerking voor een compensatie?”

Als je nu een werknemer ontslaat, hoef je hem geen transitievergoeding te betalen als hij nog geen twee jaar in dienst was. Dit gaat met de invoering van de WAB veranderen.

Onder de WAB heeft een werknemer al vanaf zijn eerste werkdag recht op een transitievergoeding bij ontslag of bij het niet verlengen van een tijdelijk contract, ook als dit tijdens zijn proeftijd is.

Mogelijk lagere transitievergoeding
Ontslag kan bij langere dienstverbanden onder omstandigheden mogelijk goedkoper zijn in 2020. Beëindiging van korte dienstverbanden (minder dan 24 maanden) wordt daarentegen duurder.
Voor elk jaar dienstverband betaal je ⅓ bruto maandsalaris, dus ook voor de jaren na tien jaar dienstverband. De periode voor de transitievergoeding wordt niet meer afgerond op halve jaren, maar berekend over de werkelijke contractduur.

Transitievergoeding 50-plusser vervalt
Dit volgt weliswaar niet uit de WAB, maar per 1 januari 2020 vervalt de speciale transitievergoeding voor werknemers van 50 jaar en ouder. Deze groep werknemers kreeg – mits ze minimaal 10 jaar in dienst zijn geweest bij een werkgever met minstens 25 werknemers – een half maandsalaris aan vergoeding per half dienstjaar na de 50ste verjaardag.

Overbruggingsregeling voor kleine werkgevers vervalt
De overbruggingsregeling van de transitievergoeding voor kleine werkgevers (kleiner dan 25 werknemers) vervalt per 1 januari 2020. Kleine werkgevers hoefde bij een ontslag – wegens een slechte financiële situatie – de maanden voor 1 mei 2013 niet mee te tellen bij de berekening van de transitievergoeding.

Kleine werkgever / Compensatieregeling
Ben je een kleine werkgever (kleiner dan 25 werknemers) en beëindig je je bedrijf door pensionering, ziekte of overlijden, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een compensatie voor transitievergoedingen die je moet betalen aan de werknemers.

FL!NK Advies
– Het loont zich om een goede afweging te maken van het moment waarop een arbeidsovereenkomst beëindigd gaat worden.
– Bereid je voor dat je vanaf de eerste werkdag een transitievergoeding moet betalen als de overeenkomst bij ontslag of door het niet verlengen van de tijdelijke arbeidsovereenkomst beëindigd wordt.
– Graag bespreken wij met jou wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn.

FL!NK | Tijd voor ondernemen

Vragen ? / Meer informatie?
Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via de Lonen (Ellen Schapendonk) of met jouw contactpersoon bij ons of via 0162-452122.

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]