FL!NK HRM Advies: Pensioencommunicatie; welke verplichtingen heb je als werkgever?

Onder de wet Pensioencommunicatie ben je als werkgever verantwoordelijk voor het pensioenbewustzijn van jouw werknemers. Dit betekent dat je jezelf actief moet inzetten om het pensioenbewustzijn van jouw werknemers te verhogen.

Pensioencommunicatie
De basis voor de communicatie over pensioen met werknemers zijn de bepalingen in de Pensioenwet. Daarin is onder meer bepaald dat je als werkgever binnen 3 maanden na indiensttreding de werknemer informeert over de kenmerken van de pensioenregeling.

In de wet is daarnaast bepaald dat de pensioenuitvoerder:
-Jaarlijks de deelnemende werknemers een pensioenoverzicht (UPO) toestuurt.
-De deelnemende werknemers informeert over wijzigingen in de pensioenovereenkomst.
-De deelnemende werknemers via mijnpensioenoverzicht.nl inzage geeft in hoeveel pensioen zij hebben opgebouwd.
-De pensioengerechtigden informatie stuurt wanneer zij met pensioen gaan.

Werknemers binden aan je onderneming
Het aantrekkelijk houden van jouw onderneming voor werknemers wordt de komende jaren een belangrijk aandachtspunt voor werkgevers. Daarbij zorgt de huidige krapte op de arbeidsmarkt ervoor dat je andere middelen moet inzetten om aantrekkelijk te zijn voor bestaande en nieuwe werknemers. Goede arbeidsvoorwaarden zijn hierbij belangrijk.

FL!NK Advies
-Breng je werknemers binnen 3 maanden na indiensttreding op de hoogte over de kenmerken van de pensioenregeling. Laat je pensioenadviseur een pensioenpresentatie houden voor alle medewerkers. Bied je werknemers, in samenspraak met je pensioenadviseur, de mogelijkheid om een individueel pensioengesprek te houden.
-Graag bespreken we wat in jouw situatie interessant kan zijn.
Dat geeft dat jou inzicht en zekerheid, geeft jou de ruimte om te ondernemen.

Wil je meer informatie over je eigen situatie of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met Ellen of met jouw contactpersoon bij ons via 0162-452122.

FL!NK | Tijd voor ondernemen

 

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]