FL!NK Fiscaal: Past jouw rechtsvorm nog bij jouw onderneming? Een bv is nog zo niet gek!

Veel ondernemers starten hun onderneming als eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF). Belangrijke beweegreden hiervoor is vaak dat er met deze rechtsvormen veel fiscale voordelen te behalen zijn, die voor ondernemers met een bv niet gelden. Een bv kan echter een interessant alternatief zijn.

De belastingtarieven gaan (weer) wijzigingen. Moet ik nu in actie komen?
De tariefswijzigingen zijn een goede reden om nog eens door te rekenen of overgang van de onderneming naar een eigen bv (fiscaal) interessant is. Let op: niet alleen fiscale aspecten zijn van belang ook juridische aspecten kunnen van belang zijn.

Sparen in de bv kan fiscaal voordeliger zijn. Is een spaar-bv interessant voor jou?
De spaarrente is de afgelopen tijd nog verder gedaald tot bijna 0%.Veel mensen vinden het toch comfortabel om spaargelden aan te houden in plaats van te beleggen. Het aanhouden van spaargelden in privé leidt tot belastingheffing in box 3. Deze heffing hangt af van de omvang van het vermogen en is, ongeacht het werkelijk behaalde rendement, afgerond 1,2%. Bij een rendement van bijna 0% neemt je vermogen dus af! Door de spaargelden in een eigen spaar-bv onder te brengen, betaal je belasting over het werkelijke rendement. Met een spaar-bv kan dus belasting worden bespaard.

FL!NK Advies
-Graag bespreken met jou wat in jouw situatie fiscaal de meest interessante optie.
-Het is ook mogelijk om naast jouw onderneming een spaar-bv te hebben.

Wil je meer weten over dit onderwerp of wil je advies neem dan contact met ons of via 0162-452122 of via jouw vaste contactpersoon.

FL!NK | Tijd voor Ondernemen

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]