De familiebank: Ouders helpen kind bij aankoop van een woning

Jouw kind is van plan om een woning te kopen om te gaan samenwonen met zijn/haar partner.
Jij of jouw BV kan dan een familielening verstrekken aan je kind.

De familie-lening
De familielening voor de aankoop van een eigen woning kan fiscaal interessant zijn. Ouders behalen een hoger rendement dan wanneer ze hun spaargeld op de bank laten staan. Voor de kinderen is sprake van een eigenwoninglening met fiscaal aftrekbare rente.

De belastingdienst / fiscale rechter
De financiële en fiscale verhoudingen tussen familieleden worden door de belastingdienst kritisch beoordeeld. De belastingdienst stelt zich op het standpunt dat de rente en overige voorwaarden van de lening zakelijk moeten zijn (denk hierbij onder andere aan het verstrekken van zekerheden, een aflossingsschema en een schriftelijke overeenkomst). Recent is door de fiscale rechter bepaald dat een rente van 9% tussen ouders en kinderen niet is toegestaan.

FL!NK Advies
-Beoordeel voordat je een lening aan je kind verstrekt voor de eigen woning wat de mogelijke fiscale , juridische en financiële gevolgen zijn.
-Kan ik mijn kind beter schenken of lenen voor de eigen woning of een combinatie daarvan?
-Wat als de relatie van jouw kind wordt verbroken?
-Graag bespreken we met jou wat in jouw situatie de meest interessante vorm is voor de financiering van de eigen woning van jouw kind (hierbij rekening houdend met de door het kabinet voorgestelde tariefmaatregelen).

FL!NK Accountants & Fiscalisten staat je graag bij om de mogelijkheden voor fiscaal voordeel te onderzoeken. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via Lauran of Jeanine of via 0162-452122

   

Lauran Janssen ~ Belastingadviseur Jeanine van den Bosch ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor Later

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?