Blog: Tijd voor later – Staking van je onderneming: hoe werkt dat fiscaal?

Je hebt nu een eenmanszaak of je bent vennoot in een vennootschap onder firma of maatschap. Je denkt er aan om te (gaan) stoppen met je onderneming. Welke fiscale en financiële zaken (op hoofdlijnen) zijn zoal van belang als je gaat stoppen met je onderneming?

Voordat je gaat stoppen
-Wie gaat jouw onderneming overnemen? Een derde of bijvoorbeeld je zoon of dochter? Of stop je zonder je onderneming over te dragen?
-Hoe wordt de koopsom betaald? In één keer of in termijnen?
-Hoe wordt je onderneming fiscaal overdragen?
-Hoeveel belasting moet je betalen na de verkoop/overdracht?
-Heb je genoeg liquide middelen om die belastingen te betalen?
-Wat ga je doen met je oudedagsreserve?
-Wat gebeurt er bijvoorbeeld met je auto en met je bedrijfspand?

Nadat je bent gestopt
-Hoe ziet jouw inkomen en vermogen eruit nadat je bent gestopt met je onderneming? En is dit voldoende om financieel onbezorgd verder te kunnen gaan?

FL!NK Advies
-Plan het moment waarop je gaat stoppen met jouw onderneming en bereid je goed voor op het stoppen of overdragen van je onderneming.
-Graag bespreken wij met jou wat in jouw situatie fiscaal en juridisch interessant is.

FL!NK Accountants & Fiscalisten staat je graag bij om de mogelijkheden tot fiscaal voordeel te onderzoeken. Geeft jou weer tijd voor ondernemen! Als je vragen hebt neem dan contact met me op via lauran.janssen@flinkgroep.nl of via 0162-452122.

Lauran Janssen ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor ondernemen

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?