Blog: Jij en je onderneming; heeft jouw onderneming juridisch en fiscaal nog de juiste jas?

Heeft jouw onderneming fiscaal en juridisch nog de juiste jas? Met andere woorden past de rechtsvorm waarin jij nu je onderneming drijft nog wel bij jouw onderneming?

Mogelijke rechtsvormen
In de praktijk kiezen de meeste ondernemers voor:
1. Een eenmanszaak.
2. Een vennootschap onder firma of een maatschap.
3. Een BV-structuur (bijvoorbeeld een Beheer BV + een Vastgoed BV + 1 of meerdere Werk-BV’s).
4. Of bijvoorbeeld een BV in combinatie met een eenmanszaak / vennootschap onder firma.

Fiscaliteit
In de komende jaren gaan de fiscale tarieven aanzienlijk veranderen. Het is verstandig om regelmatig te bekijken of de rechtsvorm van jouw onderneming nog past. In een aantal situaties kan ook later in het jaar fiscaal, zonder belastingheffing, met terugwerkende kracht naar het begin van het boekjaar de rechtsvorm gewijzigd worden.

FL!NK Advies
-Beoordeel nu of een rechtsvormwijziging in 2019 voor jou interessant kan zijn.
-Let bij het maken van de keuze niet alleen op fiscale aspecten, maar ook op bijvoorbeeld de juridische aspecten (beperking van de aansprakelijkheid).
-Graag bespreken we met jou welke financiële, fiscale en juridische mogelijkheden voor jouw onderneming interessant zijn.

FL!NK Accountants & Fiscalisten staat je graag bij om de fiscale en juridische mogelijkheden voor jouw onderneming te onderzoeken. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via Lauran en/of Jeanine of via 0162-452122

   

Lauran Janssen ~ Belastingadviseur   Jeanine van den Bosch ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor Later

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]