Blog: BTW regeling voor cadeaubonnen wijzigt per 1-1-2019

Als gevolg aanvullende Europese regels wordt de regeling voor het verstrekken van cadeaubonnen aangepast met ingang van 1-1-2019.

Hoe werkt dat fiscaal?
Fiscaal kennen we twee soorten cadeaubonnen, enkelvoudige en meervoudige cadeaubonnen.

Enkelvoudige cadeaubon
-Een enkelvoudige cadeaubon is bestemd voor een specifiek(e) goed of dienst, bijvoorbeeld een toegangskaart voor de bioscoop of museum in Nederland of een vervoersbewijs waarmee binnen Nederland gereisd kan worden.
-Bij een enkelvoudige cadeaubon staat het btw-tarief (6% of 21%) en in welke lidstaat btw is verschuldigd vast.
-De kern is dat je bij uitgifte (of doorverkoop) van een enkelvoudige cadeaubon btw verschuldigd bent en dus in rekening moet brengen. Ook als een enkelvoudige cadeaubon niet wordt ingewisseld.

Meervoudige cadeaubon
-Een meervoudige cadeaubon kan voor de aankoop van verschillende goederen of diensten worden gebruikt, bijvoorbeeld een consumptiebon, cadeaubon voor een winkelketen, telefoonketen en bloemenbon.
-Het btw-tarief en de lidstaat staan vooraf niet vast. Bij een meervoudige cadeaubon bent u, in tegenstelling tot een enkelvoudige cadeaubon, pas btw verschuldigd als de cadeaubon daadwerkelijk wordt ingewisseld.

FL!NK Advies
Geef jij cadeaubonnen uit let dan op de gewijzigde administratieve verwerking in jouw administratie van 1-1-2019. FL!NK Accountants & Fiscalisten staat je graag bij om de mogelijkheden voor fiscaal voordeel te onderzoeken. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via Lauran of Jeanine of via 0162-452122

   
Lauran Janssen ~ Belastingadviseur Jeanine van den Bosch ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor ondernemen

 

 

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?

[mc4wp_form id=”7144″]