Hoe kunnen wij ú helpen?

Ervoor zorgen dat u tijd heeft voor ondernemen. Dat is ons dagelijkse doel. Waarvoor wij verschillende diensten en services bieden. Waarmee kunnen wij úw bedrijf verder helpen?

Administratie

Een goede administratie voeren is tijdrovend en vaak niet uw eerste prioriteit. Wanneer u deze zorg uit handen wilt geven, bent u bij FL!NK Accountants en Fiscalisten aan het juiste adres. Onze deskundigen nemen de administratie desgewenst gedeeltelijk of geheel over. Omdat wij werken met online boekhoudtools, kunnen wij iedere boekhoudkundige vraag snel beantwoorden. Dat doen wij vanuit ons kantoor, of bij u op locatie: we bieden altijd een praktische oplossing die bij uw bedrijf past.

Salarisadministratie

De salarisadministratie is een belangrijke levensader tussen uw bedrijf en uw medewerkers. FL!NK begrijpt dat. Dus zorgen wij ervoor dat het zorgvuldig en tijdig gebeurt. Geheel conform de complexe, continu aan verandering onderhevige regelgeving. En inclusief de jaaropgaven voor u en uw medewerkers en bijbehorende meldingen naar pensioenfondsen en andere instanties. Geen verrassingen, geen verschillen en geen geschillen met de Belastingdienst of Bedrijfsverenigingen. En heeft u vragen over loonkosten, CAO’s en sociale wet- en regelgeving? Bij FL!NK krijgt u per ommegaande antwoord.

Interim diensten

Heeft u door drukte, ziekte of gebrek aan specialistische kennis behoefte aan extra capaciteit op administratief of organisatorisch gebied? Laat FL!NK u helpen met een interim oplossing op maat. Van ervaren administratieve krachten tot financieel managers op niveau: wij helpen u in de kortst mogelijke tijd aan de juiste mensen. Ook als de oplossing uit ons netwerk moet komen; wij kijken én denken graag met u mee.

Accountancy

De core business van FL!NK Accountants & Fiscalisten ligt van origine in jaarrekeningen en tussentijdse rapportages. Mede dankzij de adoptie van technologie zijn we hier nog steeds sterk in. Maar liefst gaan we een paar stappen verder. Als klant mag u ons beschouwen als uw vertrouwenspersoon, waar u terecht kunt voor advisering omtrent bedrijfsopvolging en herstructurering, financieringsvraagstukken. Indien nodig en gewenst helpen wij met het analyseren van uw bedrijfsprocessen. We denken beleidsmatig mee over uw toekomst en helpen bij het opstellen van prognoses en managementinformatie. Ons team levert graag toegevoegde waarde.

Belastingadvies

Onze fiscalisten wijzen u de weg door het doolhof van onze grillige fiscale wet- en regelgeving. Zij verzorgen belastingaangiften en adviseren over het optimaliseren van uw fiscale positie en uw pensioen- en oudedagsvoorzieningen. Als herstructurering financieel voordelig blijkt voor uw bedrijf, brengen we dit zeker ter sprake. Maar wees gerust: onnodige herstructeringen en peperdure adviezen zonder rendabel perspectief zijn bij ons uit den boze. Wij handelen uitsluitend met een doel, niet naar het moment.

Audit

FL!NK Audit & Assurance verricht voor ondernemingen vrijwillige controleopdrachten. Hierbij kunt u naast jaarrekeningcontroles ook denken aan bijvoorbeeld subsidiecontroles. Daarnaast kunnen wij voor wettelijke controles pre-audit werkzaamheden uitvoeren. We maken uw volledige financiële administratie gereed voor controle, waarna we een concept jaarrekening samenstellen. De externe accountant kan dan meteen van start met de controle.

Wilt u volledig audit-proof zijn? Schakel FL!NK in voor het opzetten en beoordelen van uw administratieve organisatie en interne beheersingsmaatregelen. We zorgen dat bedrijfsrisico’s eenvoudig gesignaleerd kunnen worden en dragen mogelijke verbeterpunten aan. Daarnaast sparren we graag over de voor uw organisatie uitgezette strategie. Een gedegen visie op de toekomst zorgt voor meer daadkracht in het heden.

Corporate finance

Heeft u ondersteuning nodig bij het (her)structureren van uw onderneming(en), een bedrijfsovername, een bedrijfsoverdracht en/of het aantrekken van complexe, bancaire financieringen? Vertrouw op het onafhankelijke advies van FL!NK Accountants & Fiscalisten. Ons team van ervaren accountants, bedrijfsadviseurs en fiscalisten vindt altijd de beste oplossing voor uw bedrijf.

Een overname of fusie is voor velen een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. FL!NK neemt de zorg voor alle financiële en fiscale aspecten kundig en professioneel uit handen, zodat u zich kunt focussen op zaken die voor u minstens zo belangrijk zijn.

Ondernemersadvies

Of u nu een starter bent, of een gepokte en gemazelde ondernemer: met FL!NK als financiële en fiscale rots in de branding blijft u beter in balans. We helpen kleine ondernemingen sneller volwassen te worden, en volwassen ondernemingen tijdig met verantwoorde verjongingskuren. Ondernemers die op zoek zijn naar antwoorden, of zelfs moeite hebben met het definiëren van de juiste vragen, helpen wij graag met raad en daad.

Op welke ondernemersvragen geven wij zoal antwoord?

  • Wat is de slimste financieringsvorm voor mijn onderneming?
  • Wat is de beste ondernemingsvorm, gelet op personele, fiscale en andersoortige risico’s?
  • Hoe kan ik mijn organisatie aansturen, wie kan mij daar in begeleiden?
  • Is investeren verstandig en wat zijn de financiële gevolgen hiervan?

Werkkostenscan

Met ingang van 2015 is de Werkkostenregeling (WKR) verplicht. De WKR vervangt alle bestaande fiscale regels voor vergoedingen. Dit betekent dat u maximaal 1,2% van de fiscale loonsom onbelast mag vergoeden of verstrekken (vrije ruimte). Voor vergoedingen boven dit bedrag betaalt u een eindheffing van 80%. Klink simpel, totdat u alle regelgeving moet toepassen op uw eigen situatie.

De Werkkostenscan van FL!NK geeft inzicht in uw vrije ruimte. Hierdoor kan uw bedrijf dus geld besparen, terwijl uw medewerkers van extra voordeel genieten. Op basis van de uitkomsten van de scan, kunnen wij u adviseren over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden en de administratie. Daarnaast kijken we ook naar de mogelijkheden die de WKR u biedt.

MKB Branchescan

Als ondernemer wilt u weten waar u staat ten opzichte van de concurrentie. Doe daarom de Mkb-branchescan. Deze helpt u inzicht te krijgen in uw positie in de branche. Het invullen neemt slechts enkele minuten in beslag, u krijgt direct een persoonlijk adviesrapport. Dit bevat naast kansen en bedreigingen ook de kritische prestatie indicatoren (kpi’s), financiële verwachtingen per branche en de adviesbehoefte ten aanzien van de accountant. De resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden.