Blog: Internationaal zakendoen & de BTW

Heb je btw betaald in een ander EU-land? Over goederen, diensten of bij de invoer van goederen uit een niet-EU-land en doe je daar geen btw-aangifte? Dan kun je deze btw makkelijk terugvragen uit dat EU-land via de Nederlandse Belastingdienst.

Btw terugvragen uit andere EU-landen
Om via de Nederlandse Belastingdienst btw terug te vragen uit een ander EU-land moet je aan voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dit zijn, lees je hier.

Hoe vraag je btw terug?
Je kunt btw terugvragen op de internetsite ‘Teruggaaf van btw uit andere EU-landen’. Maak hierbij gebruik van de Vereisten en toelichting bij het verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landen. Wij sturen je verzoek door naar de belastingdienst in het EU-land waar je btw terugvraagt. Voor deze internetsite heb je inloggegevens nodig.

Advies
Ik heb hiervoor de basissituaties weergegeven. Bijna geen enkele situatie is echter standaard. De BTW wetgeving is zeer formeel en gedetailleerd. Overleg daarom met onze adviseurs over de btw-regels voor je eigen situatie als je internationaal zaken gaat doen met ondernemers of particulieren.

FL!NK Accountants & Fiscalisten staat je graag bij om de mogelijkheden voor fiscaal voordeel te onderzoeken. Geeft jou weer tijd voor ondernemen!

Neem contact met me op voor jouw fiscaal voordeel via lauran.janssen@flinkgroep.nl of via 0162-452122.

Lauran Janssen ~ Belastingadviseur

FL!NK | Tijd voor ondernemen

Altijd op de hoogte

FL!NK zit bovenop de actualiteiten. De kennis die wij zo vergaren, verzamelen we in deze kennisbank. Doe er uw voordeel mee!

E-mailnieuwsbrieven ontvangen?